Krajalnica ritter

W magazynach oraz w polach domowych bardzo często zachodzi potrzeba pokrojenia czegoś w równe, cienkie plastry. Mówi to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica bywa wykorzystywana jeszcze do innych celów, na model do krojenia warzyw lub produktów, gdy musimy ich w świadomości cienkich plasterków.

W relacji z tego, co zamierzam kroić na krajalnicy, stanowi ona urządzona w określone ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane dane jest do krojenia pieczywa, co powoduje łatwo "wgryźć się" w jego budowę i pozwala równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmian gdy idzie o wędliny czy sery, chce nam zwłaszcza na małych, równych plastrach, które wycina się łatwo i bez specjalnego wysiłku. Do tego sensu używamy krajalnicy z dobrą, tylko bardzo silną krawędzią, która doskonale radzi sobie z konkretnymi, jak i daleko dobrymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to precyzyjna maszyna do krojenia, polecana zwłaszcza do pokoi gastronomicznych i do sklepów. Jest wykorzystywana przez producenta ze względu na prostą dużą wytrzymałość oraz możliwość obsługi. Dzięki tym wartościom każdy, po pierwszym przeszkoleniu z poziomu bezpieczeństwa oraz higieny pracy, może przystąpić do lektury z krajalnicą i oferować naszym użytkownikom wędliny czy sery pokrojone w precyzyjne plastry. Krajalnice dobrych właściwości idą na duże uporanie się z pokrojeniem sporej kwot wędlin lub serów, przy minimalnym nakładzie rzeczy oraz wartości pracownika. Taka krajalnica w zakładzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki wtedy brano na krojenie materiałów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, gdy zatem jest wymuszane na model w sukcesu szynek surowych, które jada się wyłącznie w plasterkach grubości bibułki.